Tutustu minuun

Pirkko_Järvenpää_kuva

Kuva: Krista Riitinki

Olen sosiaalipsykologi (VTM) ja fysioterapeutti. Sosiaalipsykologian erityisalaa ovat monet terapian ja työnohjauksen keskeiset aihealueet kuten ihmissuhteet sekä minuus ja identiteetti. Fysioterapia- ja mindfulness-koulutuksissa olen perehtynyt kehon viisauden hyödyntämiseen osana terapiaa. Lisäksi olen suorittanut kolmivuotiset ratkaisukeskeisen psykoterapian opinnot.

Olen aiemmin työskennellyt palvelu- ja terveydenhoitoalan ammateissa sekä työelämän tutkijana ja kehittäjänä. Tutkijana työskentelin Työterveyslaitoksessa kehittäen hyvinvointia työyhteisöissä. Teen parhaillaan tutkimusta vakavia jaksamisen vaikeuksia kokeneiden ihmisten työelämän kertomuksista.

Olen pitkän linjan tanssin harrastaja. Hyödynnän tanssia ja kehoterapeuttista lähestymistapaa myös työssäni erityisesti ryhmien ohjauksessa.

Millainen olen terapeuttina ja työnohjaajana

Olen ihmisenä ja terapeuttina aika epämuodollinen, mutta samalla olen ammatillinen ja asiakkaitani arvostava. Uskon vuorovaikutuksessa syntyviin oivalluksiin ja hyväksyvän ilmapiirin parantavaan voimaan. Olen sitä mieltä, että ihmisen pitää saada kokea, erehtyä ja epäonnistua – se on normaalia elämää. Haluan tukea asiakkaitani armollisuuteen ja myötätuntoon itseä kohtaan erityisesti silloin kun se tuntuu kaikkein vaikeimmalta. Näin vapautuu käyttöön voimaa, joka auttaa elämään itselle tärkeiden asioiden hyväksi.

Sovellan asiakastapaamisissani voimavarakeskeisyyttä, joka lähestymistapana kunnioittaa ihmistä. Olen työssäni havainnut, että asiakas on oman elämänsä paras asiantuntija ja hänellä on hallussaan ratkaisujen avaimet – vaikka hän ei sitä vielä tietäisikään. Tuen asiakastani löytämään itsestään sellaista taitoa ja kykyä, jota hän ei ehkä ole tullut ajatelleeksi tai joka on päässyt unohtumaan. Se hyvä ja toimiva, johon ihminen kiinnittää huomionsa, alkaa entisestään kasvamaan.